20.12.06

Odstraňovanie systémových porúch po novom

ZatepľovanieMinisterstvo výstavby a regionálneho rozvoja v decembri 2006 vydalo výnos V1/2006, ktorý upravuje pravidlá prideľovania dotácií na odstraňovanie systémových porúch od 1. januára 2007.

Na odstraňovanie systémovej poruchy možno poskytnúť dotáciu do výšky 50 % oprávnených nákladov stavby, najviac však vo výške 500 Sk na m2 podlahovej plochy bytov v bytovom dome, jeho ucelenej sekcii alebo vstupe.

Dotáciu na odstránenie systémovej poruchy možno poskytnúť, ak existenciu systémovej poruchy preukáže odborný posudok, vypracovaný autorizovanou osobou. Odborný posudok má obsahovať výsledky diagnostiky bytového domu s popisom systémových porúch, s rozsahom a stupňom poškodenia, návrh spôsobu odstránenia každej systémovej poruchy, ktorým sa zamedzí jej opakovaný vznik a orientačnú výšku nákladov na odstránenie systémovej poruchy.

O dotáciu je možné požiadať v termíne od 1. januára do 15. februára príslušného roka. Viac o systémových poruchách si môžete prečítať v predchádzajúcom príspevku s názvom Odstraňovanie systémových porúch. Ak potrebujete vypracovať odborný posudok alebo pomôcť s podaním žiadosti kontaktujte nás.

Žiadne komentáre: