3.9.07

Výrobcovia polystyrénu zvyšujú kapacity

Výrobcovia polystyrénu na Slovensku zvyšujú svoje výrobné kapacity. Najväčší producent polystyrénu na Slovensku, firma Polyform, plánuje zvýšiť kapacitu z 350-tisíc až na 1 milión metrov kubických ročne.

Firma Rigips spúšťa závod v Medzeve a rozšíri aj závod fungujúci od roku 2003 v Trnave s doterajšou kapacitou 230-tisíc metrov kubických ročne. Výrobná kapacita medzevského závodu bude predstavovať 60-tisíc metrov kubických ročne, pričom v roku 2008 sa ďalšou investíciou zvýši na 120 až 150-tisíc metrov kubických ročne.

Firma Murexin zvýši kapacitu na 300-tisíc metrov kubických ročne. Aj nitrianska Plastika plánuje zvýšiť súčasnú ročnú produkciu 300-tisíc metrov kubických. Ročná produkcia polystyrénu na Slovensku by tak čoskoro mala dosiahnuť 3 milióny metrov kubických.


Viac si môžete prečítať na etrend.sk.

1 komentár:

Unknown povedal(a)...

Je pekne ,ze ste vymenovali vsetky firmy posobiace na slovenskom trhu so zahranicnym kapitalom, ale je polutovania hodne to ,ze stale sa zabuda na nasich domacich SLOVENSKYCH vyrobcov ako su napr. IZO 4, SLOVIZOL, AGROSTYRO.Preco?