16.4.07

Zatepľovacie systémy Baumit v roku 2006 rástli

Baumit s rekordnými tržbami za rok 2006 vo výške 1,6 mld. Sk upevnil svoju pozíciu lídra na trhu komplexných riešení pre fasády, omietky a potery. Zatepľovacie systémy a strojné omietky v roku 2006 s najväčším nárastom.

Spoločnosť Baumit, najväčší slovenský výrobca suchých omietkových zmesí a zatepľovacích systémov uzavrel rok 2006 s rekordnými tržbami vo výške 1,63 mld Sk. Oproti roku 2005, kedy spoločnosť dosiahla tržby 1,36 mld. Sk, je to medziročný nárast o 20%. Najviac sa darilo segmentu zatepľovania a strojných omietok.

Celkový objem investícií v roku 2006 dosiahol výšku 73 mil. Sk. Hlavná časť investícií vo výške cca 20 mil. Sk smerovala do modernizácie paletovacej a fóliovacej linky vo výrobnom závode Rohožník a takmer 19 mil. Sk do nákupu transportných síl a strojov pre voľne ložené omietkové zmesi. V spoločnosti pracovalo k 31.12.2006 137 zamestnancov.

„Pozitívny vplyv na naše výsledky v uplynulom roku mala ukončená modernizácia nášho výrobného závodu v Rohožníku, čím sme zlepšili nielen kvalitu balenia našich výrobkov, ale aj zvýšili našu celkovú výrobnú kapacitu. Pod optimistické výsledky sa podpísal aj dynamický rast stavebníctva v uplynulom roku“ hovorí Ing. Ľuboš Fussek, riaditeľ Baumit, s.r.o. „Nárast predaja sme zaznamenali vo všetkých sledovaných skupinách produktov, z toho najväčšie v skupinách strojných omietok, zatepľovacích systémov a konečných povrchových úprav fasád,“ poznamenáva Ľuboš Fussek.

Žiadne komentáre: