19.11.05

Zatepľuje sa ďalšia bytovka v Snine

Bytový dom na Budovateľskej ulici je ďalším bytovým domom v Snine, ktorý sa rozhodol pre zateplenie. Realizátorom projektu je opäť Elaut BauMont s.r.o. .

Prečo sa zatepľuje?
Hlavným dôvodom pre zateplenie budovy je úspora energie potrebnej na vykurovanie. Zateplením sa okolo budovy vytvorí ochranná vrstva s minimálnym množstvom tepelných mostov. Tým sa súčasne znižuje riziko zrážania vodných pár na vnútornej strane obvodových stien a následný vznik plesní. Zatepľovací systém tiež ochráni pôvodnú stavebnú konštrukciu pred nepriaznivými vplyvmi počasia, čo predlžuje životnosť budovy.

Koľko sa zateplením ušetrí?
Konkrétny prípad paneláku z Bratislavy dokazuje výhodnosť zateplenia budovy. Klasický panelový dom postavený v osemdesiatych rokoch, ktorý má 36 bytov a tri schodištia, mal pred zateplením ročnú spotrebu tepla 1616 GJ. Po zateplení budovy a vyregulovaní kúrenia spotreba klesla na 719 GJ.

Ako si vybrať realizátora zatepľovania?
Pri výbere realizátora zatepľovania si nechajte vypracovať ponuky od viacerých firiem. Veľmi dôležitým kritériom je aj odborná spôsobilosť realizátora, ktorú môže preukázať licenciou na zatepľovanie budov od Technického a skúšobného ústavu stavebného a certifikátom od výrobcu zatepľovacieho systému.

Spoločnosť Elaut BauMont s.r.o. je certifikovaným realizátorom zatepľovacích systémov. Zabezpečuje komplexné služby súvisiace so zatepľovaním budov, ktoré zahŕňajú vytvorenie projektovej dokumentácie, vybavenie stavebného povolenia, pomoc s financovaním, dodanie materiálu, stavbu lešenia a kvalifikovanú realizáciu zateplenia.

Elaut BauMont s.r.o.
Študentská 1440/3
069 01 Snina
telefón: 057 / 758 0980
www.elautbaumont.sk

www.ebau.sk

www.zateplujeme.sk

Žiadne komentáre: